Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe

 

Cursus-Workshop Programma 2019

 

 

 

MC Quilt

Feestdagen zijn geweest, het jaar kun je beginnen met een nieuw project met gebruik van veel scraps! Patricia Kockelkoren komt een workshop geven in deze quilt die gemaakt is naar een antiek voorbeeld. Leer hoe zij de scherpe puntjes maakte en hoe ze tot dit kleurenschema kwam. 

Data: 4 januari óf  23 februari 2019

Tijd: 10.00-ca. 16.00 uur

Kosten: € 52,50 incl. patroon, koffie, thee, lekkers en een soepje (geserveerd bij de lunch)

*deze workshop is geschikt voor de gevorderde quilter

 

Beginnerscursus patchwork en quilten

Altijd al willen leren hoe dat gaat, een quilt maken? In 6 lessen van twee uur leer je alle basisbeginselen van begin tot eind - met de hand. Stoffen kiezen, patronen 'lezen', blokken maken, tussenbiezen, alles komt aan bod. 

Datum en tijd: zaterdag van 13.30-15.30 uur

Nieuwe cursus in 2019: 12 en 26 januari, 2 en 16 februari, 2 en 16 maart

Kosten: € 105,- voor zes lessen exclusief materiaal

Lesgevende: Elsbeth Wallenburg

 

Basiscursus naaien en snijden (op de naaimachine)

Snel en nauwkeurig werken, dat kan met een rolmes, snijliniaal en snijmat, die als een drieling bij elkaar horen. Veel mensen hebben ze in huis, maar vinden het gebruik ervan niet gemakkelijk…
Je leert in twee lessen precies te snijden, met de naaimachine de gesneden repen aan elkaar te naaien en vervolgens weer te versnijden. Een eenvoudig quiltje of bijvoorbeeld een placemat kan je er aan overhouden.
Deze cursus geeft je genoeg zelfvertrouwen om daarna zelfstandig verder te gaan met deze uiterst handige materialen.

Datum en tijd: donderdagochtend van 10.00-12.00 uur

Nieuwe data: 14 februari en 7 maart 2019  VOL

Kosten € 65,- exclusief materiaal

Lesgevende: Laura Strating-Janssens

 

Cursus 'Patchwork op de naaimachine'

 

Een aanvulling en uitbreiding van de patchworkmethode met de hand is deze cursus: in deze lessen worden allerlei snelle snij- en stikmethoden aangeleerd, waarmee een prachtige top klaargemaakt kan worden.

Dit alles gebeurt op de naaimachine en met behulp van het boek van Hanne Vibeke de Koning-Stapel: ‘Patchwork Quilts op de naaimachine’.

Na deze lessen heb je een schitterend patchworkresultaat! Deze cursus is bedoeld voor cursisten met minimaal basiscursus.

Datum en tijd: zaterdag van 10.30-15.30

Data: 9 februari, 23 maart, 20 april, 8 juni, 6 juli en 21 september

Kosten: €300,-

Lesgevende: Laura Strating-Janssens

 

Back Basting Appliqué

In ons nieuwe quiltje 'Chipolata' wordt de techniek 'back basting appliqué' gebruikt. Een hele prettige methode voor het fijne werk! Beverley Bennett gaat je alle kneepjes laten zien. Zij maakte o.a. de Irish Circles met 'Hollandse blokken'. 

Datum: vrijdag 18 januari 2019

 voorbeeld van een blok gemaakt door Beverley uit de 'Irish Cirles' met Hollands tintje; de fijne lijntjes van de brug lenen zich bij uitstek voor back basting appliqúe

 de tulpjes met de strikjes in de 'Chipolata' quilt zijn gemaakt met de back basting appliqué methode

 

Tijd: 10.30-ca. 14.30 uur

Kosten € 35,- exclusief materiaal

*N.B.: kennis van applicatie is vereist. Beverley spreekt Engels, maar verstaat Nederlands. Vertaling is geen probleem. 

***************************

 

Onze Bee's

Ook voor dit jaar hebben we weer

diverse Bee ochtenden ingepland

  • Quiltmania Mystery Bee

In januari begint de Mystery Quilt van Quiltmania. Het stokje is deze keer doorgegeven aan Karen Styles. We kennen haar van onder andere de 'Billings Coverlet' en 'Robin’s Nest'.

Tijdens de Bee bespreken we, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie / thee met iets lekkers, met elkaar de vorderingen en eventuele moeilijkheden die we tegenkomen.

Onder leiding van Elsbeth Wallenburg of Anette Tel

Dit is het eerste deel!

                            

 

  • Hidden Treasures 

"Hidden Treasures" is ons Blok van de Maand. Het is een ontwerp van de Australische Wendy Williams. Er wordt gewerkt met onze keuze uit “gewone” stoffen. De kleuren van het wolvilt en de gekleurde garens zijn op advies van Wendy. Anette is al bijna klaar met het voorbeeld en ik kan je wel vertellen: het wordt prachtig! Het hangt in de winkel, dus kom gerust eens kijken! 

 

 

                              

 

  • Droomdekentjes Bee

Afgelopen december zijn we begonnen met dekentjes maken voor o.a. langdurig zieke kinderen. Wat is het geweldig een ziek kind blij te maken met een quilt.

Het bleek een enorm succes! Er zijn heel mooie en leuke dekens gemaakt. We willen hier regelmatig mee verder gaan. Blokjes maken, met de hand of met de machine. En quilten ook met de hand of op de machine. Vele handen maken mooi werk! Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers en een hoop gezelligheid.

Nieuwe datum zaterdag 10 november, donderdag 27 en vrijdag 28 december 

Tijd: 11.00-15.00 uur

Kosten: € 4,- Wij leveren de stoffen!

Onder leiding van Elsbeth Wallenburg / Anette Tel

 

  • Inloop Bee

En tot slot onze bekende gezellige "Inloop Bee". Heb je zin om met gelijkgestemden wat steekjes te zetten en over van alles en nog wat te kletsen? Iedere maand is er op de vrijdagochtend van 11.00-ca. 13.00 uur een inloopbee. Je bent van harte welkom!

Data: 16 november, 7 december

2019: 11 januari, 8 februari, 8 maart, 5 april, 14 juni

 

Kosten: € 4,- 

♦♦♦♦

Blok van de maand

Quilts in groepsverband

 

 

Had-je-me-maar

Hij stond al eerder op ons programma - de 'Had-je-me-maar' en blijft zó leuk om te maken! In zes bijeenkomsten maak je deze quilt met de ieniemienie stukjes! In de sfeer die jij wil, of dat nu 'antiek', oud Hollands of modern is. 

  HJMM- Mariet Soethout        

De 'Had-je-me-maar' van Elsbeth.

 

Data: vrijdag ochtend van 10.30-12.30 uur

26 oktober, 30 november, 21 december, 25 januari, 22 februari

Kosten: € 60,- incl. 2 scrapzakjes per keer

 

Irish Circles

Deze prachtige quilt van Karen Cunningham is geïnspireerd op een quilt uit 1850 gemaakt door de Ierse quiltster Jane Pizar. Het origineel van deze quilt is te vinden in het museum in Cheltenham. Karen heeft er een patroon van getekend en wij gaan met elkaar aan de slag om onze eigen Jane Pizar quilt te maken.

Een ieder bepaalt zijn/haar eigen stofkeuze. Dat kunnen reproductie of modernere, frisse stoffen zijn. De prijs is inclusief de achtergrondstof, de stof voor de cirkel, de eerste rand en de afwerkbies + 24 fat quarters.

 

 

 

Dag en tijd: zaterdag van 10.30-12.30 uur

14 april, 12 mei, 9 juni, 1 september, 22 september, 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 24 november

Kosten: € 37,50 per keer dit is inclusief patroon, achtergrondstof, stof voor de grote cirkel, de eerste keer 4 fat quarters, daarna elke maand 2 fat quarters of 4 fat eights naar eigen keuze.

NB: Tijdens de tentoonstelling 'Australian-Dutch Connection' is de Irish Circle quilt van Beverley Bennett te zien geweest. Zij heeft blokken toegevoegd met Nederlandse motieven die zij zelf heeft ontworpen.

                   

De patronen zijn, als aparte bijlage, bij deze cursus verkrijgbaar!

Dit is een quilt die (voornamelijk) met de hand gemaakt wordt, met veel handapplicatie, geschikt voor de gevorderde quilter.

 

  • Robin's Nest - nieuwe data vanaf november 2018!

Ook Robin’s Nest, een ontwerp van Karen Styles,  maken we in groepsverband. Je kiest je eigen stof waardoor het helemaal jóuw quilt wordt! Reproductie? Of liever modern? Of een mix? Alles kan! Je combineert patchwork met English Paperpiecing en applicatie.

De quilt wordt 70” x 70”  (ca. 180cm  x 180cm)

Data: 17 november, 15 december, 2019: 19 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april, 11 mei, 15 juni

Dag en tijd: zaterdag 10.30-12.30u  VOL

Kosten: € 32,50 per keer dit is inclusief de patronen en malletjes, achtergrondstof en per keer 2 fat quarters of 4 fat eights naar eigen keuze.

Onder leiding van Elsbeth Wallenburg

  • De Baltimore Quilt

De Baltimore is een typisch Amerikaanse quilt, die in de periode 1840-1860 erg populair was, met name aan de oostkust. Van oorsprong zijn deze Baltimore quilts herinnering quilts. Naast de afgebeelde gebeurtenissen uit het leven van de ontvanger vind je er afbeeldingen in zoals de hoorn de overvloeds, bloemen, manden, vogels en gebouwen, maar ook patriotistische symbolen.

Dit is een cursus voor de gevorderde appliqueerders onder ons. Het appliqueren op zich moet geen of weinig geheimen meer voor je hebben. Aan bod komen onder andere 3D en vlechtwerk.

 

De cursus bestaat uit 10 lessen

Dag en tijd: woensdag van 10.30u-12.30u

Data: 2018: 5 december.  2019: 9 januari, en 6 februari, 6 maart, 3 april 

Kosten: €285 dit is inclusief koffie / thee met wat lekkers en alle patronen. Exclusief stof en andere materialen. We bieden je de mogelijkheid aan om deze cursus in twee delen te betalen. 

Voor deze cursus kun je je niet meer inschrijven.

  • Lancaster Diamond

Wat een geweldige quilt, deze 19-eeuwse sampler in ruitvorm. Hij is gemaakt door de vriendin van Fanny S. Bucher, waarvan de naam niet bekend is. Fanny en haar vriendin wisselden stoffen en blok ontwerpen uit en maakten zo hun unieke "diamond shaped" blokken, die bedoeld waren als lesmateriaal. 

De blokjes zijn klein, een echte uitdaging dus, en ontzettend leuk om te maken.

De maat van de quilt is 195cm x 215 cm.

Er zijn tal van kleurstellingen mogelijk. Maak bijvoorbeeld een reproductie van de originele quilt met het typische Lancaster roze, geel en groen, of gebruik andere mooie reproductiestoffen als de Dutch Heritage, of ga helemaal “van de stoep” en zoek het in de frisheid van de moderne stoffen. Alles kan en mag, de quilt gaat helemaal je eigen stempel krijgen.

De cursus bestaat uit 10 lessen.

Data: 1e les:  5 december.  2019: 9 januari en 6 februari, 6 maart en 3 april

Tijd: 13.30-15.30 uur

Lesgevende: Laura Strating-Janssens

Kosten: €285 dit is inclusief koffie/thee met iets lekker en alle patronen. We bieden je de mogelijkheid aan om deze cursus in twee delen te betalen. 

Wat je aan stof nodig hebt is: 2.90m voor de sashings, en 1.95m voor de corner stones. En natuurlijk nog een heleboel verschillende andere stofjes. 

Voor meer informatie of een inschrijf formulier 

stuur je een email naar:

info@dutchquilts.com   

Na betaling is je inschrijving definitief.