Shopping cart

No items in shopping cart.

Newsletter

Subscribe to our newsletter
Subscribe

 

Cursus-Workshop Programma 2018

Wij zijn ontzettend blij dat ook dit jaar

Laura Strating-Janssens  weer bij ons lessen wil komen geven.

Dankzij haar grondige kennis van het

patchworken en quilten zijn haar lessen

niet alleen leerzaam, maar ook heel inspirerend.

 

  • De Baltimore Quilt

De Baltimore is een typisch Amerikaanse quilt, die in de periode 1840-1860 erg populair was, met name aan de oostkust. Van oorsprong zijn deze Baltimore quilts herinnering quilts. Naast de afgebeelde gebeurtenissen uit het leven van de ontvanger vind je er afbeeldingen in zoals de hoorn de overvloeds, bloemen, manden, vogels en gebouwen, maar ook patriotistische symbolen.

Dit is een cursus voor de gevorderde appliqueerders onder ons. Het appliqueren op zich moet geen of weinig geheimen meer voor je hebben. Aan bod komen onder andere 3D en vlechtwerk.

 

De cursus bestaat uit 10 lessen

Dag en tijd: woensdag van 10.30u-12.30u

Data: 7 maart, 9 mei, 6 juni, 3 oktober, 14 november en 5 december.  2019: 9 januari, en 6 februari, 6 maart, 3 april 

Kosten: €285 dit is inclusief koffie / thee met wat lekkers en alle patronen. Exclusief stof en andere materialen. We bieden je de mogelijkheid aan om deze cursus in twee delen te betalen. 

  • Lancaster Diamond

Wat een geweldige quilt, deze 19-eeuwse sampler in ruitvorm. Hij is gemaakt door de vriendin van Fanny S. Bucher, waarvan de naam niet bekend is. Fanny en haar vriendin wisselden stoffen en blok ontwerpen uit en maakten zo hun unieke "diamond shaped" blokken, die bedoeld waren als lesmateriaal. 

De blokjes zijn klein, een echte uitdaging dus, en ontzettend leuk om te maken.

De maat van de quilt is 195cm x 215 cm.

Er zijn tal van kleurstellingen mogelijk. Maak bijvoorbeeld een reproductie van de originele quilt met het typische Lancaster roze, geel en groen, of gebruik andere mooie reproductiestoffen als de Dutch Heritage, of ga helemaal “van de stoep” en zoek het in de frisheid van de moderne stoffen. Alles kan en mag, de quilt gaat helemaal je eigen stempel krijgen.

De cursus bestaat uit 10 lessen.

Data: 7 maart, 9 mei, 6 juni, 3 oktober, 14 november en 5 december. 2019: 9 januari en 6 februari, 6 maart en 3 april

Tijd: 13.30-15.30 uur

Lesgevende: Laura Strating-Janssens

Kosten: €285 dit is inclusief koffie/thee met iets lekker en alle patronen. We bieden je de mogelijkheid aan om deze cursus in twee delen te betalen. 

Wat je aan stof nodig hebt is: 2.90m voor de sashings, en 1.95m voor de corner stones. En natuurlijk nog een heleboel verschillende andere stofjes. 

 

Beginnerscursus patchwork en quilten

Altijd al willen leren hoe dat gaat, een quilt maken? In 6 lessen van twee uur leer je alle basisbeginselen van begin tot eind - met de hand. Stoffen kiezen, patronen 'lezen', blokken maken, tussenbiezen, alles komt aan bod. 

Datum en tijd: zaterdag van 13.30-15.30 uur

1 september, 22 september, 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 24 november

Kosten: € 105,- voor zes lessen exclusief materiaal

Lesgevende: Elsbeth Wallenburg

 

Onze Bee's

Ook voor dit jaar hebben we weer

diverse Bee ochtenden ingepland

  • Quiltmania Mystery Bee

In januari begint de Mystery Quilt van Quiltmania. Het stokje is deze keer doorgegeven aan Karen Styles. We kennen haar van onder andere de 'Billings Coverlet' en 'Robin’s Nest'.

Tijdens de Bee bespreken we, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie / thee met iets lekkers, met elkaar de vorderingen en eventuele moeilijkheden die we tegenkomen.

Data: zaterdag 27 januari, 31 maart, 26 mei en drie keer in najaar 2018

Tijd: 10.30-12.30 uur

Kosten: €36 voor 6 keer.

Onder leiding van Elsbeth Wallenburg of Anette Tel

Dit is het eerste deel!

                           

Wat we ook al kunnen aankondigen, is dat Karen Styles de eerste week van mei naar Nederland komt voor een Master Class. De juiste dag en datum worden binnenkort bekend gemaakt. Wil je deze inspirerende vrouw ontmoeten en de Master Class van haar bijwonen? Wacht dan, om teleurstellingen te voorkomen, niet te lang met je aan te melden. 

 

  • Hidden Treasures Bee

"Hidden Treasures" is ons spiksplinternieuwe Blok van de Maand. Het is een ontwerp van de Australische Wendy Williams. Er wordt gewerkt met onze keuze uit “gewone” stoffen. De kleuren van het wolvilt en de gekleurde garens zijn op advies van Wendy. Anette is druk bezig met het voorbeeld en ik kan je wel vertellen: het wordt prachtig!

Doe je mee met deze “Hidden Treasures” en kun je wat hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij het borduren?

Tijdens de Bee kun je gezellig samen werken aan het project, en heeft Anette heel wat  tips & tricks voor je!

Data: vrijdag 2 maart, 20 april, 11 mei, 22 juni, 20 juli, 21 september, 19 oktober, 23 november, 14 december

Tijd: 10.30-12.30 uur

Kosten: €60 voor 10 keer

Onder leiding van Anette Tel

                              

 

  • Droomdekentjes Bee

Afgelopen december zijn we begonnen met dekentjes maken voor o.a. langdurig zieke kinderen. Wat is het geweldig een ziek kind blij te maken met een quilt.

Het bleek een enorm succes! Er zijn heel mooie en leuke dekens gemaakt. We willen hier regelmatig mee verder gaan. Blokjes maken, met de hand of met de machine. En quilten ook met de hand of op de machine. Vele handen maken mooi werk! Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers en een hoop gezelligheid.

Data: zaterdag 10 maart en zaterdag 7 april

Tijd: 10.30-15.30 uur

Kosten: € 5,- Wij leveren de stoffen!

Onder leiding van Elsbeth Wallenburg / Anette Tel

 

  • Inloop Bee

En tot slot onze bekende gezellige "Inloop Bee". Heb je zin om met gelijkgestemden wat steekjes te zetten en over van alles en nog wat te kletsen? Iedere maand is er op de vrijdagochtend van 11.00-ca. 13.00 uur een inloopbee. Je bent van harte welkom!

Data: 19 januari, 16 februari, 23 maart, 13 april, 18 mei, 15 juni

Kosten: € 4,- 

♦♦♦♦

Blok van de maand

Quilts in groepsverband

 

  Irish Circles

Deze prachtige quilt van Karen Cunningham is geïnspireerd op een quilt uit 1850 gemaakt door de Ierse quiltster Jane Pizar. Het origineel van deze quilt is te vinden in het museum in Cheltenham. Karen heeft er een patroon van getekend en wij gaan met elkaar aan de slag om onze eigen Jane Pizar quilt te maken.

Een ieder bepaalt zijn/haar eigen stofkeuze. Dat kunnen reproductie of modernere, frisse stoffen zijn. De prijs is inclusief de achtergrondstof, de stof voor de cirkel, de eerste rand en de afwerkbies + 24 fat quarters.

 

 

Nieuwe data:

Dag en tijd: zaterdag van 10.30-12.30 uur

14 april, 12 mei, 9 juni, 1 september, 22 september, 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 24 november

Kosten: € 37,50 per keer dit is inclusief patroon, achtergrondstof, stof voor de grote cirkel, de eerste keer 4 fat quarters, daarna elke maand 2 fat quarters of 4 fat eights naar eigen keuze.

NB: Tijdens de tentoonstelling 'Australian-Dutch Connection' is de Irish Circle quilt van Beverley Bennett te zien geweest. Zij heeft blokken toegevoegd met Nederlandse motieven die zij zelf heeft ontworpen.

                   

De patronen zijn, als aparte bijlage, bij deze cursus verkrijgbaar!

Dit is een quilt die (voornamelijk) met de hand gemaakt wordt, met veel handapplicatie, geschikt voor de gevorderde quilter.

 

  • Robin's Nest

Ook Robin’s Nest, een ontwerp van Karen Styles,  maken we in groepsverband. Je kiest je eigen stof waardoor het helemaal jóuw quilt wordt! Reproductie? Of liever modern? Of een mix? Alles kan! Je combineert patchwork met English Paperpiecing en applicatie.

De quilt wordt 70” x 70”  (ca. 180cm  x 180cm)

Data: 22 september, 27 oktober, 1 en 15 december / 2018: 12 januari, 9 februari, 9 maart, 6 april, 4 mei en 1 juni

Dag en tijd: vrijdag 10.30-12.30u 

Kosten: € 32,50 per keer dit is inclusief de patronen en malletjes, achtergrondstof en per keer 2 fat quarters of 4 fat eights naar eigen keuze.

Onder leiding van Elsbeth Wallenburg

 

Voor meer informatie of een inschrijf formulier 

stuur je een email naar:

info@dutchquilts.com   

Na betaling is je inschrijving definitief.